Utazók mesélnek logó
Google Calendar link ikon Google Maps link ikon Facebook oldal link ikon

Vedd fel a naptáradba!

Keress előadásokat a térképen!

Értesülj az előadásokról a Facebookon!

Archív

Dunamenti túrázás kerékpárosoknak és evezősöknek

Kerékpáros utazás (Magyarország)

Ez egy lejárt előadás, mely 2018. március 3. 13:15-kor volt látható!

Az Európát nyugatról-keletre átszelő Eurovelo 6 kerékpárút útvonala szorosan összefügg a folyókkal, hiszen majdnem teljes egészében a Loire, Rajna és a Duna mellett halad. Amikor kész lesz, akkor Loire torkolatától a Duna torkolatáig, az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig lehet majd tekerni rajta, 10 országon, 3653 kilométeren keresztül. A hiányzó részek Romániában vannak, így Magyarországon, és tőlünk nyugatra bátran tervezhetünk túrákat erre az útvonalra, hiszen például látnivalókban talán pont ez a szakasz, a Passau-Bécs- Budapest útvonal a leggazdagabb. Ráadásul akár 7-8 nap alatt teljesíthető is.

Már a Duna 2860 túránk előkészítésénél (40 nap kajakkal a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig) felmerült, az előzetes számítások alapján, hogy megközelítőleg azonos sebességgel tud haladni egy túrakajak a Dunán, mint egy túrakerékpár a Duna parton. Ez a felismerés egy kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a Vitéz Kürtős Team több tagját is aktívan bevonjuk ebbe a „monstre” projektbe. A csapat hét vállalkozó kedvű kerékpárosával Bécsben találkoztunk, és onnan együtt jöttünk vissza Budapestre: Bálint Gáspárral ketten kajakkal a Dunán, a többiek pedig biciklivel az Eurovelo 6-on, a tapasztalat pedig abszolút pozitív volt.

Ha pedig nem sikerül, bármely mobilitási módot is választva túrázunk e csodálatos folyó mentén (és még az időjárás is kedvező), garantáltan nagyszerű élményeket mesélhetünk majd családunknak, barátainknak (és az érdeklődőknek a következő Járatlan Utakon Fesztiválokon).

Bár nem kérdés, hogy sokak számára ismert a Duna, mint túraútvonal, akár a vízen, akár mellette, az előadásomon az általunk készített képekkel és videókkal, valamint a folyóval kapcsolatos érdekes információkkal, lehetséges látnivalókkal szeretnék kicsit ráerősíteni a vágyra, hogy nekivágjatok.
És ha ezt megtettem, akkor a Vitéz Kürtős Team 2860 kilométeres evezős túrájának, 700 kilométeres kerékpáros El Caminójának, valamint az én 1300 kilométeres tavalyi OKT-s kerékpártúrámnak a tapasztalataiból szeretnék átadni nektek egy csokorra valót: hogyan fogjunk neki egy ilyen túra szervezésének, mit vigyünk magunkkal, mit érdemes tudni a szálláslehetőségekről, mi a nekünk bevált napi rutin az ilyen többnapos, többhetes utakon, milyen nehézségekbe futhatunk útközben.

Bemutatkozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=rGAjPDPPniE

JEGYINFÓ:

A 6. Járatlan Utakon Fesztivál az Utazás 2018. társrendezvénye, így az előadások az Expóra megvásárolt jeggyel tekinthetők meg.

Előadó(k): Bálint F Gyula (keknaplo.hu)
Helyszín: Hungexpo, 1101 Budapest, Albertirsai út 10.
Belépés: jegy a helyszínen
Időtartam: 1 óra
Rendezvény: 6. Járatlan Utakon Fesztivál

Vissza a listákhoz

TOP 10 ELŐADÓ*

1. Csonka Gábor 15 előadás
2. Suzy Kovács 14 előadás
3. Barna Béla 13 előadás
4. Harmincz Rita 13 előadás
5. Keil Rita 13 előadás
6. Harkányi Árpád 10 előadás
7. Jakusovszki Dorina 9 előadás
8. Zárug Zita 9 előadás
9. Dr. Valiskó Gyöngyi 8 előadás
10. Székely István 8 előadás

TOP 5 ORSZÁG*

1. Spanyolország 26 előadás
2. Egyesült Államok 16 előadás
3. Indonézia 15 előadás
4. Kína 15 előadás
5. Oroszország 13 előadás

TOP 5 UTAZÁS TÍPUS*

1. Hátizsákos 168 előadás
2. Turisztikai 82 előadás
3. Autós 55 előadás
4. Különleges 37 előadás
5. Ismeretterjesztő 35 előadás

TOP 5 ELŐADÁS HELYSZÍN*

1. Hungexpo 61 előadás
2. Fáklya Klub 44 előadás
3. Forrás Szabadidő Központ 26 előadás
4. Incognito Club 22 előadás
5. Párbeszéd Tere 16 előadás

* a listák az előadások száma alapján készülnek, és automatikusan frissülnek, ahogy új előadás kerül be a rendszerbe.