Utazók mesélnek logó
Google Calendar link ikon Google Maps link ikon Facebook oldal link ikon

Vedd fel a naptáradba!

Keress előadásokat a térképen!

Értesülj az előadásokról a Facebookon!

MÁR.03

13:15

Dunamenti túrázás kerékpárosoknak és evezősöknek

Kerékpáros utazás (Magyarország)

Az Európát nyugatról-keletre átszelő Eurovelo 6 kerékpárút útvonala szorosan összefügg a folyókkal, hiszen majdnem teljes egészében a Loire, Rajna és a Duna mellett halad. Amikor kész lesz, akkor Loire torkolatától a Duna torkolatáig, az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig lehet majd tekerni rajta, 10 országon, 3653 kilométeren keresztül. A hiányzó részek Romániában vannak, így Magyarországon, és tőlünk nyugatra bátran tervezhetünk túrákat erre az útvonalra, hiszen például látnivalókban talán pont ez a szakasz, a Passau-Bécs- Budapest útvonal a leggazdagabb. Ráadásul akár 7-8 nap alatt teljesíthető is.

Már a Duna 2860 túránk előkészítésénél (40 nap kajakkal a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig) felmerült, az előzetes számítások alapján, hogy megközelítőleg azonos sebességgel tud haladni egy túrakajak a Dunán, mint egy túrakerékpár a Duna parton. Ez a felismerés egy kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a Vitéz Kürtős Team több tagját is aktívan bevonjuk ebbe a „monstre” projektbe. A csapat hét vállalkozó kedvű kerékpárosával Bécsben találkoztunk, és onnan együtt jöttünk vissza Budapestre: Bálint Gáspárral ketten kajakkal a Dunán, a többiek pedig biciklivel az Eurovelo 6-on, a tapasztalat pedig abszolút pozitív volt.

Ha pedig nem sikerül, bármely mobilitási módot is választva túrázunk e csodálatos folyó mentén (és még az időjárás is kedvező), garantáltan nagyszerű élményeket mesélhetünk majd családunknak, barátainknak (és az érdeklődőknek a következő Járatlan Utakon Fesztiválokon).

Bár nem kérdés, hogy sokak számára ismert a Duna, mint túraútvonal, akár a vízen, akár mellette, az előadásomon az általunk készített képekkel és videókkal, valamint a folyóval kapcsolatos érdekes információkkal, lehetséges látnivalókkal szeretnék kicsit ráerősíteni a vágyra, hogy nekivágjatok.
És ha ezt megtettem, akkor a Vitéz Kürtős Team 2860 kilométeres evezős túrájának, 700 kilométeres kerékpáros El Caminójának, valamint az én 1300 kilométeres tavalyi OKT-s kerékpártúrámnak a tapasztalataiból szeretnék átadni nektek egy csokorra valót: hogyan fogjunk neki egy ilyen túra szervezésének, mit vigyünk magunkkal, mit érdemes tudni a szálláslehetőségekről, mi a nekünk bevált napi rutin az ilyen többnapos, többhetes utakon, milyen nehézségekbe futhatunk útközben.

Bemutatkozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=rGAjPDPPniE

JEGYINFÓ:

A 6. Járatlan Utakon Fesztivál az Utazás 2018. társrendezvénye, így az előadások az Expóra megvásárolt jeggyel tekinthetők meg.

Előadó(k): Bálint F Gyula (keknaplo.hu)
Helyszín: Hungexpo, 1101 Budapest, Albertirsai út 10.
Belépés: jegy a helyszínen
Időtartam: 1 óra
Rendezvény: 6. Járatlan Utakon Fesztivál

Vissza a listákhoz

Ajánld előadásodat!

Előadást tartasz a közeljövőben utazás témában?
Töltsd ki az alábbi adatlapot, hogy tudathassuk az emberekkel!

Előadás címe:

Előadó(k) neve(i):

Helyszín:

Dátum:

Időpont (tól-ig):

Rendezvény:

Érintet ország:

Utazás típusa:

Belépés:

Jegyvásárlás link:

FB esemény link:

Leírás:

Kép:

Kapcsolat email: