Utazók mesélnek logó
Google Calendar link ikon Google Maps link ikon Facebook oldal link ikon

Vedd fel a naptáradba!

Keress előadásokat a térképen!

Értesülj az előadásokról a Facebookon!

Archív

Dunamenti túrázás kerékpárosoknak és evezősöknek

Kerékpáros utazás (Magyarország)

Ez egy lejárt előadás, mely 2018. március 3. 13:15-kor volt látható!

Az Európát nyugatról-keletre átszelő Eurovelo 6 kerékpárút útvonala szorosan összefügg a folyókkal, hiszen majdnem teljes egészében a Loire, Rajna és a Duna mellett halad. Amikor kész lesz, akkor Loire torkolatától a Duna torkolatáig, az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig lehet majd tekerni rajta, 10 országon, 3653 kilométeren keresztül. A hiányzó részek Romániában vannak, így Magyarországon, és tőlünk nyugatra bátran tervezhetünk túrákat erre az útvonalra, hiszen például látnivalókban talán pont ez a szakasz, a Passau-Bécs- Budapest útvonal a leggazdagabb. Ráadásul akár 7-8 nap alatt teljesíthető is.

Már a Duna 2860 túránk előkészítésénél (40 nap kajakkal a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig) felmerült, az előzetes számítások alapján, hogy megközelítőleg azonos sebességgel tud haladni egy túrakajak a Dunán, mint egy túrakerékpár a Duna parton. Ez a felismerés egy kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a Vitéz Kürtős Team több tagját is aktívan bevonjuk ebbe a „monstre” projektbe. A csapat hét vállalkozó kedvű kerékpárosával Bécsben találkoztunk, és onnan együtt jöttünk vissza Budapestre: Bálint Gáspárral ketten kajakkal a Dunán, a többiek pedig biciklivel az Eurovelo 6-on, a tapasztalat pedig abszolút pozitív volt.

Ha pedig nem sikerül, bármely mobilitási módot is választva túrázunk e csodálatos folyó mentén (és még az időjárás is kedvező), garantáltan nagyszerű élményeket mesélhetünk majd családunknak, barátainknak (és az érdeklődőknek a következő Járatlan Utakon Fesztiválokon).

Bár nem kérdés, hogy sokak számára ismert a Duna, mint túraútvonal, akár a vízen, akár mellette, az előadásomon az általunk készített képekkel és videókkal, valamint a folyóval kapcsolatos érdekes információkkal, lehetséges látnivalókkal szeretnék kicsit ráerősíteni a vágyra, hogy nekivágjatok.
És ha ezt megtettem, akkor a Vitéz Kürtős Team 2860 kilométeres evezős túrájának, 700 kilométeres kerékpáros El Caminójának, valamint az én 1300 kilométeres tavalyi OKT-s kerékpártúrámnak a tapasztalataiból szeretnék átadni nektek egy csokorra valót: hogyan fogjunk neki egy ilyen túra szervezésének, mit vigyünk magunkkal, mit érdemes tudni a szálláslehetőségekről, mi a nekünk bevált napi rutin az ilyen többnapos, többhetes utakon, milyen nehézségekbe futhatunk útközben.

Bemutatkozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=rGAjPDPPniE

JEGYINFÓ:

A 6. Járatlan Utakon Fesztivál az Utazás 2018. társrendezvénye, így az előadások az Expóra megvásárolt jeggyel tekinthetők meg.

Előadó(k): Bálint F Gyula (keknaplo.hu)
Helyszín: Hungexpo, 1101 Budapest, Albertirsai út 10.
Belépés: jegy a helyszínen
Időtartam: 1 óra
Rendezvény: 6. Járatlan Utakon Fesztivál

Vissza a listákhoz

TOP 10 ELŐADÓ*

1. Radics Tamás 39 előadás
2. Csonka Gábor 30 előadás
3. Suzy Kovács 23 előadás
4. Barna Béla 22 előadás
5. Harmincz Rita 21 előadás
6. Dr. Valiskó Gyöngyi 19 előadás
7. Csutka István 17 előadás
8. Kalcakosz Tamás 17 előadás
9. Vadász Zsolt 17 előadás
10. Harkányi Árpád 15 előadás

TOP 5 ORSZÁG*

1. Spanyolország 48 előadás
2. Egyesült Államok 37 előadás
3. Indonézia 35 előadás
4. Kína 25 előadás
5. Oroszország 23 előadás

TOP 5 UTAZÁS TÍPUS*

1. Hátizsákos 270 előadás
2. Ismeretterjesztő 241 előadás
3. Turisztikai 232 előadás
4. Autós 85 előadás
5. Különleges 80 előadás

TOP 5 ELŐADÁS HELYSZÍN*

1. Fáklya Klub 118 előadás
2. Hungexpo 106 előadás
3. EKMK Forrás Gyermek és Ifjusági Ház 59 előadás
4. Incognito Club 45 előadás
5. Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 24 előadás

* a listák az előadások száma alapján készülnek, és automatikusan frissülnek, ahogy új előadás kerül be a rendszerbe.