Utazók mesélnek logó
Google Calendar link ikon Google Maps link ikon Facebook oldal link ikon

Vedd fel a naptáradba!

Keress előadásokat a térképen!

Értesülj az előadásokról a Facebookon!

ÁPR.14

15:30

El Camino Party - Kerékpárral az El Camino-n

Zarándok utazás

Zarándokoknak, jövendőbeli zarándokoknak, minden érdeklődőnek…
El Camino két keréken
Ki ne találkozott volna már velük!? Későn kelnek, nem „cipelnek” hátizsákot, elszáguldanak mellettünk, gyorsan haladnak, furcsának tűnik a napirendjük, hihetetlen hamar érnek Santiagoba stb.… Akik nagyon tudnak bennünket kerülgetni, akiket időnként nagyon tudunk sajnálni …Igen!! Kerékpáros zarándoktársak.
A sok-sok gyalog megtett kilométer után most tempót váltunk, és egyúttal nézőpontot is…Milyen a zarándokút kerékpárral haladva?
Zarándokvendégeink – Dr. Gubán Miklósné (Ica) és Dr. Gubán Miklós – akik előbb a francia majd a portugál utat tették meg kerékpárral. Kik is ők? Rövid bemutatkozásuk:
„Több rövidebb gyalogos zarándokutat követően 2008-ban a Gyöngyök Útjá-nak Budapest - Mátraverebély szakaszát tettük meg gyalog. (180 km). Ezt követően áttértünk a biciklis túrákra. A többnapos, sátras, biciklis utak szinte észrevétlenül beépültek az életünkbe.
2015-ben született meg az elhatározás, hogy ketten, bringával nekivágunk a Francia útnak SJPP - Santiago - Finisterre útvonalon.
A tervet tett követte, 2016. július 27-én belekezdtünk a nagy kalandba. A felfokozott, elfoglalt életünkben a Camino a nyugalmat, a nyitottságot mások felé, a totális szabadság megélését hozta. Ugyanakkor a hosszú kilométereken át, a pedál taposása közben a befelé fordulás lehetőségét is megadta.
Egy biztos pont volt az utunk során, hogy augusztus 20-ig haza kell érnünk. Mentünk amíg jól esett, ettünk amikor megéheztünk, ha szépet láttunk megálltunk, ha elfáradtunk pihentünk, ha elálmosodtunk akkor kerestünk egy jó helyet ahol felverhetjük a sátrunkat.
Az Út minden pillanatát, minden kilométerét átéltük, élveztük.
Amiről úgy gondoltuk, hogy életünk legnagyobb, utolsó kalandja lesz, csak első állomása lett egy új szenvedélynek.
Hazaérkezésünket követően nagyon hamar megszületett a következő elhatározás. Nincs megállás! Pár hónap eltelte után már a következő zarándokutunkat terveztük: a Portugál utat Lisszabon- Fatima- Santiago- Muxía- Finisterre útvonalon. Hasonlóan szabadon, konkrét tervek nélkül tekertük végig ezt az utat is.
Ez a caminónk teljesen más volt, de az érzések ugyanolyan felemelőek, az élmények ugyanolyan intenzívek, az emberek ugyanolyan kedvesek voltak.
Úgy érezzük nincs megállás, hamarosan irány RÓMA!
Buen Camino! - Bom Caminho!
Ica & Miklós”
Ha tervezed, ha már jártál, vagy újra és újra indulsz…
Várunk mindenkit, aki ismerkedne valamelyik úttal, vagy megosztaná élményeit, tapasztalatait.

Előadó(k): Dr. Gubán Miklósné (Ica) és Dr. Gubán Miklós
Helyszín: Festő Party Stúdió, 1133 Budapest, Tisza u. 11
Belépés: ingyenes
Időtartam: 3,5 óra
Rendezvény: VI. El Camino Party

Vissza a listákhoz

Ajánld előadásodat!

Előadást tartasz a közeljövőben utazás témában?
Töltsd ki az alábbi adatlapot, hogy tudathassuk az emberekkel!

Előadás címe:

Előadó(k) neve(i):

Helyszín:

Dátum:

Időpont (tól-ig):

Rendezvény:

Érintet ország:

Utazás típusa:

Belépés:

Jegyvásárlás link:

FB esemény link:

Leírás:

Kép:

Kapcsolat email: