Utazók mesélnek logó
Google Calendar link ikon Google Maps link ikon Facebook oldal link ikon

Vedd fel a naptáradba!

Keress előadásokat a térképen!

Értesülj az előadásokról a Facebookon!

Archív

Kazahsztán, Üzbegisztán, Szibéria és Mongólia

Autós utazás

Ez egy lejárt előadás, mely 2018. november 14. 18:00-kor volt látható!

Pontosan 5 éve, 2013. júliusában három kalandvágyó fiatal útnak indult egy kis Suzuki Ignissel Prágából, a Mongol Rally szervezésében, hogy egy 14.000 km-es utat leküzdve, GPS és modern technika nélkül, eljussanak Ulánbátorba, Mongóliába. Marci, azaz “Captain M” egy londoni éjszakán hallott először a Mongol Rallyról pár angol haverjától és már akkor tudatosult benne, hogy nincs visszaút, álmaiban már a mongol vidéket járta barátaival egy rozoga, félig szétesett autóval. Nem kellett sok idő és 2 barátja csatlakozott az őrült ötlethez, Ricsi és a doki, Márk.
Ők voltak az első magyar csapat, akik, mióta létezik a Mongol Rally, részt vettek ezen a túrán.
Az útiterv a következő volt: Csehország, Magyarország, Románia, Ukrajna, Oroszország Kazahsztán, Üzbegisztán, Szibéria és végül Mongólia.
Az élménybeszámolón elmesélik, milyen volt a felkészülés az útra, hogy elutasították az üzbég vízumukat, de jött egy ismeretlen üzbég politikus, aki segített nekik. Mesélnek rendőrökről, és arról hány csomag cigit és vodkát kellett ajándékba adniuk, hogy folytathassák az útjukat. Lesznek történetek autósüldözésekről, korrupt kazah határörökről, akik AK47-est fogtak rájuk, luxusvilláról és csapágy cseréről egy kis kazah faluban, ahol oroszul kellett megértetniük magukat., …. és arról milyen érzés volt megérkezni egy hónap kaland után Ulánbátorba, a célba. Emellett rengeteg gyönyörű fotót fognak bemutatni az útjukról.
Az út célja – amellett, hogy világot lássanak – karitatív volt, hiszen mind az autójukat, mind a szponzorációs pénz egy részét magyar és mongol gyermekkórházaknak adományozták. Az adomány nagyobb részét a Heim Pál Gyermekkórház kapta, az út végén az autót Mongóliában elárverezték, és egy helyi gyermekkórháznak ajánlották fel a befolyt összeget.

Támogatói belépő: 200 Ft

Előadó(k): Szabó Márton, Szikszai Richárd
Helyszín: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 1036 Budapest, Korona tér 1.
Belépés: jegy a helyszínen
Időtartam: 2 óra
Rendezvény: Különös tájakon

Vissza a listákhoz

Ajánld előadásodat!

Előadást tartasz a közeljövőben utazás témában?
Töltsd ki az alábbi adatlapot, hogy tudathassuk az emberekkel!

Előadás címe:

Előadó(k) neve(i):

Weboldal, blog:

instagram.com/

Helyszín:

Dátum:

Időpont (tól-ig):

Rendezvény:

Érintet ország:

Utazás típusa:

Belépés:

Jegyvásárlás link:

FB esemény link:

Leírás:

Kép:

Kapcsolat email: